Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Eğitim İçeriği

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kayıt Kabul Eğitimi, Diş Hekimi Asistanlığı Eğitimi ve Eczane Yardımcılığı Eğitimi sektör olarak sağlık kurumlarında destekleyici amaçla aranan sekreter ve asistanlık görevlerinde yer almak isteyen kendini bu alanlarda geliştirmek isteyenler için paket eğitim olarak sunulmuştur. Bu eğitim sonucunda E-Devlet onaylı sertifika ile CV’niz daha güçlü bir şekilde yolunuza devam edebileceksiniz.

Sağlık kurumlarının Türkiye genelinde de artış göstermesiyle birlikte bu alanlarda görev alabilecek eğitimli personele olan ihtiyaç da artmaya başlamıştır. Tıbbi sekreterlik mesleği de günümüzün en popüler meslekleri arasında yer almaktadır. Merkez Akademi tarafından online olarak sunulan tıbbi sekreterlik eğitimi programı sayesinde sağlık alanında tıbbi dokümantasyon bilgilerine istenilen düzeyde hakim olabilirsiniz. Eğitim sayesinde profesyonel sağlık personellerinin sektöre kazandırılması da hedeflenmektedir.


Tıbbi Sekreterlik Nedir?


Sağlık ile ilgili her türlü alanda istatistiksel bilgileri toplayan ve derleyen, bu süreçlerin ardından bilimsel ve tıbbi metotlara dayanarak elde ettiği verileri analiz eden kişilere tıbbi sekreter denilmektedir. Tıbbi sekreterlik mesleğini icra eden kişiler tıp alanında farklı metotlar kullanarak, kullandıkları bu metotları ilgili birimlere yönlendirirler. Ayrıca bilgiler doğrultusunda rapor hazırlama ve yetkililere iletme görevlerini de üstlenirler.


Tıbbi sekreterler tıbbi konulardaki bütün haberleşme ve yazışma işlemlerinin de yürütülmesinde büyük bir rol üstlenirler.


Tıbbi sekreterlik sertifikası alan kişiler hastaneler ve tıp merkezlerinin farklı departmanlarında görev alabilirler. Tıbbi memur olarak da adlandırılan tıbbi sekreterler, çalıştıkları bölümlerdeki hastaların yatak ve tedavi olanaklarının düzenlenmesi ile ilgili hizmet verirler. Hastaneye giriş yapan bütün hastaların tıp birimlerine yerleşmesi ve dağıtılması işleminde de tıbbi sekreterler görev alırlar. Hastalar ile ilgili raporların arşivlenmesi de tıbbi sekreterlerin görevleri arasında yer almaktadır.

Tıbbi Sekreterlik Eğitiminin Amacı Nedir?


Tıbbı sekreterlerin bütün tıbbi doküman çeşitleri, kullanım alanları ve dokümanların yasal düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmaları tıbbi sekreterlik eğitiminin temel hedefleri arasında yer almaktadır. Hastanelerdeki veya ilgili birimlerdeki arşivlerin düzenlenmesiyle birlikte oluşturulması da tıbbi sekreterlik eğitiminin amaçlarındandır.


Tıbbi sekreterlik eğitimini tamamlayan kişiler güçlü sekreterlik becerileri, tıbbi terminoloji ve tıbbi dokümantasyon bilgileri elde ederler. Kamu veya özel sağlık işletmelerinde çalışabilecek olan eğitimi tamamlayanlar, tıbbi sekreterlik mesleğini icra etmeye hazır hale gelirler.

Bu eğitim tıbbi sekreter olarak çalışan ya da çalışmak isteyen kişiler için dizayn edilmiştir. Ayrıca mesleki alanını değiştirmek isteyenler ve yeteneklerini geliştirmek isteyen tıbbi sekreter veya sekreter adayları da eğitimden yararlanabilirler. Tıbbi sekreterlik mesleği bir taraftan sekreterlik mesleği ile ilgili uzmanlık bilgilerini alabileceğiniz bir meslektir.


Kimler Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Alabilir?


Tıbbi sekreterlik eğitimi sağlık sektöründe çalışmak isteyenler ve en az lise mezunu olanlar tarafından alınabilecek bir eğitimdir. Tıbbi sekreterlik eğitimi alanlar hasta kabul bölümlerinde görevlerine başlayabilirler. Tıbbi sekreterlik sertifikası alan kişiler tıbbi sekreter olarak tıp merkezlerinde ya da hastanelerde görev alabilirler. Tıbbi sekreterlik yapmak isteyen kişilerin el ve parmaklarının tamamen sağlıklı olması şartı aranmaktadır.


Kişilerde herhangi bir görme ya da işitme sorunu olmaması şartı da aranmaktadır. Bunlar dışında çalışmaları ile ilgili sorumluluk alabilen ve işinde dikkatli olan herkes tıbbi sekreterlik eğitimine katılabilirler.


Tıbbi Sekreterlik Eğitiminin İçeriği Nedir?


Tıbbi sekreterlik eğitimi içeriğinde doküman hazırlama ve raporlama gibi temel konular yer almaktadır. Sekreterlik tanımı ve görevleri, tıbbi terimler, sosyal yaşam ve iş hayatında iletişimin önemi, hastane tanımı ve türevleri ile hasta tedavi hizmetleri gibi konulara da yer verilmektedir. Bunlar dışında;
• Hasta dosyaları
• Problem çözme ve randevu ile hasta kabulü
• Sağlıkta istatistik
• Tıbbi arşivleme
• Hastalıkların uluslararası dokümantasyon sistemi (ICD Kodlaması)
• Tıbbi dokümanların en temel özellikleri
• Hasta kabul işlemleri, hastaların hastaneye girişinden taburcu olana kadar sunulabilecek hizmetler
• Hasta hizmetleri ile ilgili bütün detaylı işlemlerin doğru şekilde yönetilebilmesi
• Randevu sisteminin kapsamlı şekilde öğrenilmesi ve doğru şekilde uygulanması


Tıbbi Sekreterlerin İş Alanları Nelerdir?


Hastane ortamında sekreterlik yapanların belli başlı birtakım görevleri vardır. Gelen hasta ve hastaların yakınlarını karşılamak, telefonlar ile hastalara randevu vermek ve bu randevuları bilgisayar veri sistemine ya da ilgili dosyalara işleyerek takibini yapmak tıbbi sekreterlerin temel görevleri arasında yer almaktadır. Ayrıca tıbbi raporların hazırlanması ve kaydedilmesi, hasta ve hasta yakınları ile doktor arasında köprü oluşturmak gibi görevler de tıbbi sekreterlerin sorumlulukları arasındadır.

Eğitim kriterlerine uyum sağladığınız ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamladığınız zaman tıbbi sekreter iş ilanı veren kurumlara başvurabilirsiniz. Devlet, üniversite ya da araştırma hastaneleri, özel hastaneler, sağlık ocakları, poliklinikler, tıbbi laboratuvarlar, aile hekimleri merkezleri ve tıp merkezlerindeki iş imkanlarından da yararlanabilirsiniz.


Tıbbi sekreterler, istihdam edildikleri sağlık kuruluşlarının özelliklerini ve amaçlarını da yakından takip etmek ve bilmek durumundadır. Sağlık hizmeti sunan kurumlar, yataklı tedavi kurumları olan hastaneler, hemşirelik bakım merkezleri, geriatri merkezleri ve evde bakım merkezleri de tıbbi sekreterlik mesleğini icra edebileceğiniz diğer alanlar arasında yer almaktadır.


Tıbbi Sekreterler ile Diğer Sekreterler Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?


Tıbbi sekreterler, uzmanlık yönü bakımından diğer sekreterlerden ayrılırlar. Tıbbi sekreterler sağlık alanında hizmet verdikleri için kendi alanlarına ait bir mesleki dilleri mevcuttur. Bu dili doğru şekilde kullanabilen tıbbi sekreterler hastalar ile ilgili yazışmaların yapılması, raporların hazırlanması gibi süreçleri tıbbi terimler kullanarak oluştururlar. Yazışmaların doğru bir dil ile yapılması ise hayati bir önem taşımaktadır. Sağlık kurumlarında işlenen Sağlık Kurumu Bilgi Yönetim Sistemi programı da tıbbi sekreterler tarafından kullanılabilmektedir. Bu programı kullanırken alınan anatomi, fizyoloji ve hastalıklar bilgisi, farmakoloji tıbbi terminoloji bilgilerinden destek alır. Yeterli personelin mevcut olmadığı durumlarda tıbbi sekterler tarafından yürütülmesi gereken yazılım, tıbbi doküman ve istatistiksel çalışmalar pek çok sağlık kuruluşunda hemşireler tarafından yürütülmektedir. Ancak hemşireler farklı alanlarda eğitim almış kişilerdir. Bu sebeple, yeni gelen düzenlemeler ile birlikte de bu konuya ekstra özen gösterilmektedir ve tıbbi sekreterlik eğitimi alan profesyoneller bu alanlara yönlendirilmektedir.


Uzaktan eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler tıbbi sekreter ihtiyacı duyulan bütün alanlarda iş sahibi olabilirler. Eğitimin online olarak sunulması ise pek çok kişinin bu alana yönelmesine sebep olmaktadır. Merkez Akademi tıbbi sekreterlik eğitimi programına katılan kişiler istedikleri her an eğitimlerine kaldıkları yerden ederek sınavlarına çalışabilirler. Sınav süreçlerini tamamlayanlar ise tıbbi sekreterlik sertifikası sahibi olurlar. Tıbbi sekreterlik eğitimi sertifikası fiziksel olarak da sahip olabileceğiniz bir sertifikadır. Sertifika örneklerine Merkez Akademi’nin ilgili sayfalarından ulaşabilirsiniz.


Uzaktan Tıbbi Sekreterlik Eğitiminin Avantajları Nelerdir?
Uzaktan tıbbi sekreterlik eğitimi aldığınız zaman bilgisayar başında zaman ve mekan sınırlaması olmadan eğitim almanın avantajlarını yaşamaya başlayabilirsiniz. Sosyal yaşantınızı etkilemeden kariyerinizde gelişim elde edebilmenizi sağlayabilecek olan uzaktan tıbbi sekreterlik eğitimi sistemine istediğiniz zaman giriş yaparak eğitim almanın kolaylığını da yaşayabilirsiniz.


Merkez Akademi tarafından sunulan eğitimler 7 gün 24 saat boyunca ulaşabileceğiniz eğitimlerdir. Eğitimi ciddiye alan ve alanında farklılık yaratmayı ilke edinen bir kurum olan Merkez Akademi’nin sizler için özel olarak hazırladığı dokümanları bilgisayarınıza indirebilmeniz de mümkündür. Sınav tarihleri yaklaştığı zaman sizlere 15 ile 20 gün öncesinde bildirim yapılır. Eğitim danışmanlarına ise istediğiniz zaman kolaylıkla ulaşarak sorularınızı iletebilirsiniz.

About the Instructors

Yorumlar

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorum Yapan Sen Ol.